Appartementsbouw Brasschaat

Appartementsgebouw | Hedendaags | Nieuwbouw | Private Opdrachtgever | Wonen

Het gebouw is een project van een goede algemene aannemer die appartementen bouwt voor de verkoop ; er wordt goede kwaliteit geleverd en de kopers zijn bereid om voor die kwaliteit te betalen.

De straat heeft veel verkeer en er zijn winkels ; op de eerste verdieping was het beter de woonruimtes, verder van de straat, aan de achtergevel te plaatsen met een groot terras en groen.  Vanaf de tweede verdieping levert de zon aan de voorgevel het grootste voordeel en zijn de woonruimtes aan de voorgevel geplaatst.  Door de basisstructuur van het gebouw van voor naar achter symmetrisch te maken kon dit binnen eenzelfde structuur.

De ruimtes in de appartementen zijn zijn structureel zo open mogelijk gemaakt, de keukens konden ook op verschillende plaatsen voorzien worden.  De kopers hebben intens gebruik gemaakt van de mogelijkheden om te variëren ; de appartementen zijn heel verschillend.  Ik wilde ook dat de appartementen open waren tussen voor en achtergevel zodat ook de beide soorten licht in de appartementen aanwezig zijn.