Appartementsbouw Zwijndrecht

Appartement | Hedendaags | Investeringsproject | Nieuwbouw | Wonen

Oorspronkelijk stonden er twee kleine woningen met annexen en kleine koertjes op het perceel ; de woningen waren aan herbouw toe omwille van een verzakking in de scheidsmuur tussen beide woningen.

 Doel van de bouwheer is om twee appartementen te maken voor verhuur en garages voor eigen gebruik.  De appartementen konden zowel horizontaal als verticaal verdeeld worden ; meeste mogelijkheden gaf een verticale verdeling.

De appartementen hebben drie niveaus : gelijkvloers inkom en dienstruimtes, een volledig open woonruimte met leefkeuken op de eerste verdieping, twee slaapkamers op de tweede verdieping.

De woonruimte is extra hoog wat de ruimte indrukwekkend maakt.  Aan de voorgevel is er een glazen erker, soort afgesloten terras dat vóór de woonruimte ligt als overgangsruimte naar de straat.  Aan de achtergevel is er een terras om buiten te eten, met een eigen daktuintje voor de eigen bloemen, uitkijkend over de tuinen van de buren.

De voorgevel is gebaseerd op een beeldhouwwerk in rode klei met twee mensen die naast elkaar op een balkon staan, geflankeerd.