Woningrenovatie Antwerpen

Verbouwing / Investeringsproject / Wonen / Appartement / Parkeren

Investeringsproject ; twee woningen die aangekocht werden in een ‘gerenoveerde’ staat.  Het komt vaak voor dat panden eerder gerenoveerd werden, vaak blijkt dat als de werken niet oordeelkundig gebeurd zijn de investeringen verloren zijn.  Ook in deze panden dient vanaf ruwbouw opnieuw vertrokken te worden.

In elk van de woningen worden twee duplex-appartementen voorzien ; gelijkvloers en eerste verdieping, tweede verdieping en dakverdieping ; de hoofdtrap wordt privaat vanaf de eerste verdieping, tussen gelijkvloers en eerste verdieping wordt een binnentrap voorzien.

De percelen zijn klein, voor n°51 is onvoldoende ruimte voor een tuin, bij n°53 is enkel een kleine koer mogelijk.  Het ontbreken van de buitenruimte wordt gecompenseerd door het afbreken van de platte daken gelijkvloers en het voorzien van een veranda met drievoudige beglazing ; de eetkeukens gelijkvloers worden een soort binnentuin die gelijkvloers en duplex verbinden.

Bij de verbouwing worden de woningen op een structurele manier in orde gemaakt zodat ze klaar zijn om nog een aantal generaties verder gebruikt te worden.