Woninigrenovatie Antwerpen

Appartement | Investeringsproject | Verbouwing | Wonen

De bouwheer heeft een woning met een praktijkruimte ; de woonruimte is te krap en om die reden is het aanpalende appartement bijgekocht.  Het doel van dearchitectuuropdracht  het integreren van de het appartement bij de woning. De formele toegang is de toegang via het appartement.  De bestaande inkomhal blijft behouden ; er wordt een lichtplafond voorzien om de ruimte terug te bepalen, met een dubbele schuifdeur is er een royale toegang tot de woonruimte.

De woonruimte van het appartement blijft behouden ; er wordt een bibliotheekkast voorzien die de ruimte bepaalt en vormt.  Er wordt een doorgang door de scheidsmuur gemaakt die zo groot mogelijk is.  De woonruimte van dewoning wordt omgevormd tot een leefkeuken met een familietafel.  Er was ookde vraag van de bouwheer voor een extra slaapkamer in de woning.

Achter de woning ligt een mooi natuurgebied, in de bestaande toestand was er geen enkeleplaats van waar je kon genieten van het zicht en het wisselende licht boven het landschap.  De slaapkamer is in de bestaande zolder gemaakt met een brede en hoge dakkapel, en een klein terrasje zodat je ’s morgens de zon kan begroeten.